Altijd een ondernemer om mee te sparren?

Als ondernemer loop je continue tegen nieuwe uitdagingen aan. Je wilt je onderneming laten groeien, zonder elk probleem zelf te moeten oplossen. Zorg dat je een ervaren ondernemer en investeerder kunt bellen die het al een keer heeft meegemaakt, die met je meedenkt en die aan jouw kant staat.

Photo of Paul
Ondernemersproblemen passen niet in een hokje

Klop je bij een jurist aan met een probleem, dan krijg je een juridische oplossing. Hetzelfde geldt voor je fiscalist, je notaris, je software ontwikkelaar, je onderhandelaar, je marketeer, en je SEO expert.

Als ondernemer weet je als geen ander, dat de situaties die je tegenkomt niet puur in 1 expertisegebied vallen. Je wilt eigenlijk toegang tot alle expertises in een keer. En het liefst dan ook iemand die snapt wat ondernemen inhoudt en echt met je meedenkt.

Je praat hier daarom met iemand die ervaring heeft op al die gebieden.

Alle belangen in lijn

Hoe vaak twijfel jij om een expert te bellen, omdat je weet dat dan de teller gaat lopen en je nog niet weet waar die eindigt? Hoe vaak heb jij je achteraf verbaasd over de hoogte van zo'n factuur?

Bij uurtje factuurtje is het lastig om de belangen gelijk te krijgen. Je wilt kunnen bouwen op iemand waar je altijd naar kunt bellen, zonder te twijfelen.

We spreken af dat we werken op basis van een vast bedrag per maand of middels een participatie. Zo dragen we beide het risico en willen we beide hetzelfde. Dan weet jij altijd waar je aan toe bent.

Je eigen hotline

Het runnen van een bedrijf is al complex genoeg als ondernemer. Aan de ene kant wil je de huidige klanten beter bedienen, nieuwe klanten aantrekken, en je team blij maken. Aan de andere kant is er regelgeving, heeft elke investering gevolgen voor je cap table en elk contract gevolgen voor je vrijheid.

Je wilt eigenlijk gewoon waarde creeën en een klankbord waar je elke keer als je vragen hebt mee kunt overleggen.

Je mag mij altijd bellen als je een vraag hebt. Of dat nou is over je co-founder waar je niet meer mee door een deur kunt, of over die grote klant die moeilijk doet.

Mijn ervaring

A better way to send money.

Oprichter Fox Crypto
In 2003 Fox Crypto opgericht binnen Fox-IT en binnen 7 jaar uitgegroeid naar de grootste Business Unit van Fox-IT.
Offspark gekocht door Arm
In 2010 Offspark opgericht in een security niche markt en in 2014 overgekocht door Arm.
Meer dan 100 investeringen!
Verschillende directe investeringen in Nederland, samen met VCs in Silicon Valley, en gezamelijk met andere investeerders. Uitgeroepen als grootste investeerder van Nederland.

Uitgelicht

Ik werk al sinds 2013 samen met Paul. Het is altijd fijn om met Paul te sparren over complexe ondernemersvraagstukken. Met zijn positieve maar kritische houding dringt hij snel door tot de kern van het probleem. Hij stelt scherpe vragen en brengt daarmee snel situaties in kaart, die altijd tot nieuwe perspectieven leiden. De rol van Paul in mijn ondernemerscarriƩre en Firmhouse is van onschatbare waarde.

Photo of Bob
Bob Jansen
CEO, Firmhouse

Paul joined Quicargo as a shareholder in 2016 and was an integral part of the establishment of Quicargo in the Netherlands. During the first three years, Paul supported us with his excellent knowledge and experience in all our financial and legal matters. In 2019, as we were scaling, Paul joined the team as an interim CFO. Paul is one of the first advisors in my network that I ask for strategic advice. He always gives me honest feedback and finds a solution for almost any financial or legal topic. Paul is a great professional to have on your side if you have the ambition to change the world.

Photo of Avishai
Avishai Trabelsi
CEO, Quicargo

Paul is altijd super scherp, analytisch en een baken van kennis. Bij het opschalen van Vergelijkgroep kwam ik steeds vaker uitdagingen tegen waarbij extra ervaring en kennis het verschil maken. Paul heeft daarbij een onschatbare rol: met zijn grijze haren voorkomt hij dat ik als ondernemer grijze haren krijg.

Photo of Sander
Sander van Meggelen
CEO, Vergelijkgroep

Hoe dan

Hoe krijg jij dit ook?

1. Stuur een bericht

Stuur een bericht met een korte uitleg van je situatie en je mail of telefoonnummer.

2. We drinken samen iets

Daar kijken we waar jij staat, wat je nodig hebt en of de klik er is.

3. Grey hairs on speed dial

Je belt me als je je afvraagt hoe je dat conflict kunt oplossen, of je die deal wel moet accepteren, of omdat je een belangrijke onderhandeling hebt.

Wat dan

Wat krijg je?

Betere beslissingen

Je maakt geen beslissingen meer zonder de juiste expertise in je achterzak. Je krijgt advies van een ervaren ondernemer en investeerder met meerdere expertises. Een ondernemer die het zelf vaak al een keer heeft meegemaakt en die handelt in jouw belang.

Gelijke belangen

Ik werk niet op basis van uur-facturatie. Daarmee zorgen we dat onze belangen in elkaars verlengde liggen. Zo draait alles om het verdere succes van jouw onderneming.

Directe feedback

Als je een vraag hebt kun je die gelijk stellen. Je hoeft niet eerst een afspraak in te plannen. Natuurlijk ben ik soms al in gesprek, maar ik bel je daarna direct terug.

Vergoeding

Hoe houden we onze belangen op 1 lijn?

Je vraagt je nu terecht af waar ik het dan voor doe, als ik niet op uurbasis factureer. Door een langdurige relatie aan te gaan als strategisch partner. In principe werk ik op de volgende twee manieren samen.

Abonnement

Op basis van onze eerste gesprekken, maak ik een inschatting van wat je van me vraagt. We spreken een vast bedrag per maand af. En dat is het. Sommige maanden heb je me minder nodig, sommige maanden meer.

  • Vaste prijs per maand

  • Geen uurtje-factuurtje

  • Geen onverwachtse kosten

Participatie

We spreken af dat ik nu direct of in de toekomst een participatie in je bedrijf neem. Ik loop het volle risico. Als jouw onderneming groeit, profiteren we er beide van. Onze belangen zijn nu volledig in lijn met elkaar.

  • Gelijke belangen

  • Risicoloos voor jou

  • Geen onverwachtse kosten

Is dit voor iedereen?

Wat je hier hebt gelezen is niet voor iedereen beschikbaar. Tijd is jouw en mijn meest gelimiteerde grondstof. Dus er is een harde bovengrens aan het aantal ondernemers waarbij ik deze deze rol kan en wil vervullen.

De twee meest prominente van dit moment zijn Firmhouse en Vergelijkgroep. Er is nu nog ruimte voor zeker 1 extra onderneming. En vol is vol, totdat er weer een plek vrijkomt.

Herken jij je hierin?

Als jij je als ondernemer / onderneemster herkent in deze lijst, dan wil ik graag met je verder praten:

B2B met omzet
Je hebt een B2B bedrijf tussen de 3 en 20 personen, waar omzet wordt gedraaid
Ondernemersproblemen
Je herkent dat ondernemersproblemen lastig in 1 expertisegebied vallen
Open
Je durft toe te geven dat je hulp kunt gebruiken
Coachbaar
Je durft je coachbaar op te stellen

Neem de eerste stap!

Ben je hier gekomen en herken jij je in de complexiteit van je ondernemersproblemen? Lijkt het je geweldig om altijd een Grey Fox (ervaren investeerder en ondernemer) op speed-dial te hebben en heb je dus interesse om in gesprek te treden?

Neem nu contact op