Due Diligence diensten

Due Diligence

Er komt een moment dat investeerders in een bedrijf stappen of dat er een overnamebod komt. Nadat de principeafspraken zijn vastgelegd in de Term Sheet, start de Due Diligence. In de Due Diligence ontvangt de ondernemer een uitgebreide lijst met vragen op alle relevante gebieden (Structuur, Commercieel, Budget, Roadmap, IP, Techniek, Legal, Finance, etc). Nu is het voor het bedrijf taak om de Data Room te vullen, en daarna voor de investeerders of overnamepartij taak om deze te beoordelen.

Data Room

Een Data Room is simpel gezegd een mooie term voor een verzameling bestanden voor een Due Diligence. Een Data Room vind je in verschillende vormen. In de simpelste vorm is het een folderstructuur op Google Drive. Maar sommige partijen gebruiken graag een online Data Room service. Praktisch maakt het weinig uit. Er worden bestanden verzameld en overgedragen, bekeken en er worden vragen gesteld.

Voor investeerders, family offices en overnamepartijen

Technische Due Diligence

Een Due Diligence voor een bedrijf met een grote digitale component is niet iets wat je alleen bij juristen kunt leggen. Ook alle technische aspecten van het bedrijf moeten worden bekeken en beoordeeld. Het liefst door mensen met een diepe en brede achtergrond in techniek, die niet alleen kwaliteit, maar ook schaalbaarheid, veiligheid en strategie kunnen beoordelen.

Wij kunnen helpen met:

  • het opstellen van een vragenlijst op maat voor de technische Due Diligence gericht op het specifieke bedrijf
  • het uitvoeren van de technische Due Diligence

Voor ondernemers

Data Room vullen

Sommige vragen zijn makkelijk te bedenken wat er in de Data Room moet komen, voor andere is het een stuk lastiger.

We helpen ondernemers bij:

  • het vullen van de Data Room voor de Juridische, FinanciĆ«le en Technische Due Diligence
  • het fungeren als klankbord voor de ondernemers over wat er wel en niet in moet
  • waar nodig opstellen van relevante documenten, sheets en onderbouwingen